Παράταση για την αδειοδότηση ιατρείων και οδοντιατρείων

Παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου για την ίδρυση ιατρείων και οδοντιατρείων, δίνει ο υπουργός Υγείας.

Με σχετική του απόφαση, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει ότι το άρθρο 35 του Νόμου 4025/2011 θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2012, που προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο.

Με αυτό το δεδομένο, όσες αιτήσεις για άδεια υποβληθούν μέσα στο 2012, η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, οι Περιφέρειες θα έχουν την ευθύνη για την αναστολη , ανάκληση και ακύρωση άδειας άσκησης επαγγέλματος ιατρού ή οδοντιάτρου, τίτλου ιατρικής ή οδοντιατρικής ειδικότητας, καθώς και τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την χορήγηση τίτλου ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2012.

Άρθρο 35

Το άρθρο 35 του Νόμου 4025, προβλέπει ότι αρμόδια αρχή για τα παραπάνω θέματα ορίζεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) αντίστοιχα.

Ο ΠΙΣ και η ΕΟΟ υποχρεούνται να δηλώνουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που συντάσσει και τηρεί τον υγειονομικό χάρτη, τους ιατρούς και τους οδοντιάτρους που λαμβάνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ομοίως, οι κατά τόπους ιατρικοί και οδοντιατρικοί σύλλογοι υποχρεούνται να δηλώνουν τα ιατρεία και οδοντιατρεία που λαμβάνουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Iatronet

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: